Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 220 gramů vody
-
20
gramů čerstvého droždí
nebo 1 čajová lžička instantního droždí (cca 8 gramů) - 1 čajová lžička cukru, krupice
-
400
gramů hladké mouky
nebo 400 gramů pizza mouky, hladké - 10 gramů extra panenského olivového oleje, plus extra na vymazání
- 1 čajová lžička soli
Směs na pizzu
- 140 gramů mozzarelly, vymačkané, na kousky
- 10 gramů extra panenského olivového oleje
-
250
gramů rajčat, bez semínek, na kousky
nebo 250 gramů sekaných rajčat, sterilovaných, na kousky - 1 snítka čerstvé bazalky, omyté a osušené
- 1 čajová lžička soli
- 50 gramů žampiónů, v oleji, na tenké plátky
- 50 gramů artyčoků, naložených v oleji
- 30 gramů černých oliv, bez pecek
- 30 gramů vařené šunky, plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3009 kJ / 718 kcal
- Protein
- 27.3 g
- Sacharidy
- 106 g
- Tuk
- 21.3 g
- Vláknina
- 6.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těsto na pizzu
1 godz.
Pizza alla marinara
1 Std. 35 Min
Polévka ze žluté čočky s masovými kuličkami a dezert Solero
40 min
Mandlový moučník s pudingovým krémem
3 godz.
Omáčka arrabbiata
40 min
Rajčatová omáčka s masem (ragú)
1 godz. 30 min
Pita chléb
1 godz. 25 min
Pivní chléb
3h 40min
Pizza Quattro formaggi
1 godz. 40 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Pizza alla Romana
1 godz. 40 min
Parmazánovo-rozmarýnové housky
1 godz. 30 min