Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 120 gramů mléka
- 30 gramů másla, na kousky
- 50 gramů cukru
- 15 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
- 250 gramů hladké mouky
Skořicová náplň
- 80 gramů celých ořechů, směsi
- 60 gramů čokoládovo-oříškové pomazánky
- 25 gramů mléka
- ¼ - ½ čajové lžičky mleté skořice
Poleva
- 80 gramů cukru moučky
- 20 gramů mléka
- 1 - 2 kapky citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 905.7 kJ / 216.5 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 32.9 g
- Tuk
- 7.7 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 11.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Banánové lívanečky
30 Min
Francouzské croissanty
12h
Perník s povidly
55 Min
Tradiční vafle s hruškovým pyré
2 Std. 30 Min
Citrónová babeta
1 Std. 20 Min
Citrónový chlebíček s borůvkami
4 godz.
Banana bread
1 Std.
Italské grissini
2 Std.
Pečicí směs pro čokoládové sušenky
10min
Čokoládový koláč s hruškami
1 Std. 20 Min
Základní recept na makronky (krok za krokem)
1 Std. 30 Min
Bavorské preclíkové bulky
4u. 30min