Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bun-Teig
- 150 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken
- 220 g Milch
- 30 g frische Germ
- 50 g Vollrohrzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Bohnen-Mohnfülle und Fertigstellung
- 145 g Mohnsamen, etwas mehr zum Bestreuen
- 120 g Feinkristallzucker
- 100 g Käferbohnen, gegart oder aus der Dose, abgetropft
- 50 g Milch, etwas mehr zum Bestreichen
- 15 g Rum
- 20 g Butter
- 100 g Preiselbeermarmelade
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 TL Wasser
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 4.9 g
Alternativní recepty
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30 min
Kürbisbrote mit Kirschen
15h 40min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1 Std. 30 Min
Gebratene Dorade mit Venusmuscheln und Garnelen
2 Std.
Grünspargel-Laksa
30 min
Französische Zwiebelsuppe
5h 30min
Pikante Erdäpfelbuchteln
1h 50 min
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
1 Std.
Knoblauch-Kartoffel-Puffer
45 Min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45 Min
Kürbissuppe mit Korianderpesto
45 Min
Wiener Kochsalat mit Erbsen, Rösti und Ei
55min