Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g parmezan, tăiat bucăți (3 cm)
- 1 șalotă (cca. 30 g)
- 40 g unt
- 10 g ulei de măsline extravirgin
- 320 g orez pentru risotto (ex. Carnaroli, Arborio), timp de fierbere 14-15 minute (vezi recomandarea)
- 60 g vin alb, sec
- 820 g apă
-
1
cub de concentrat (pentru 0,5 l) de carne sau legume
nebo 1 linguriță cu vârf concentrat pastă, de carne sau vegetal - ½ - 1 linguriță sare, după gust
- Nutriční hodnoty
- na 1 porție
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Tzatziki
20 Min
Risotto cu calmar și crevete
1 Std.
Cheesecake (copt)
7 Std. 20 Min
Flan de brânză de capră, cu praz și sos de iaurt
45 Min
Pappardelle cu rucola și ricotta
1 Std.
Chili con carne
35 Min
Gyros cu tzatziki
15 Min
Supă cremă de ciuperci
20 Min
Risotto cu pere și Gorgonzola
30 Min
Vulcan de ciocolată
2 Std.
Sos béchamel
15 Min
Sos olandez
15 Min