![Risotto cu parmezan Risotto cu parmezan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7E71A7E-12A2-4938-91B2-5CA30477DB17/Derivates/19779498-FDF1-42BB-A0D3-33BCB5316734.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g parmezan, tăiat bucăți (3 cm)
- 1 șalotă (cca. 30 g)
- 40 g unt
- 10 g ulei de măsline extravirgin
- 320 g orez pentru risotto (ex. Carnaroli, Arborio), timp de fierbere 14-15 minute (vezi recomandarea)
- 60 g vin alb, sec
- 820 g apă
-
1
cub de concentrat (pentru 0,5 l) de carne sau legume
nebo 1 linguriță cu vârf concentrat pastă, de carne sau vegetal - ½ - 1 linguriță sare, după gust
- Nutriční hodnoty
- na 1 porție
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Ragù de carne alla bolognese
1ωρ. 15 λεπτ.
Quiche Lorraine
50 Min
Farfalle ai quattro formaggi (farfalle cu patru tipuri de brânză)
20 dk
Burgeri de somon cu lămâie și ierburi aromatice
Keine Bewertungen
Scoici prăjite cu piure de cartofi dulci
30min
Supă cremă de ciuperci
20 dk
Sufle rapid de brânză
45 Min
Supă de conopidă cu brânză
30min
Focaccia cu ceapă
2 godz.
Budincă de orez
1 Std.
Tartă cu ton și roșii
30min
Concentrat pastă de legume
45 Min