
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g parmezan tăiat bucăți (3 cm)
- 1 șalotă (cca. 30 g)
- 40 g unt
- 10 g ulei de măsline extravirgin
- 320 g orez pentru risotto (ex. Carnaroli, Arborio), timp de fierbere 14-15 minute (vezi recomandarea)
- 60 g vin alb, sec
- 820 g apă
-
1
cub de concentrat (pentru 0,5 l) de carne sau legume
nebo 1 linguriță cu vârf concentrat pastă de carne sau vegetal - ½ - 1 linguriță sare după gust
- Nutriční hodnoty
- na 1 porție
- Kalorie
- 433 kcal / 1812 kJ
- Protein
- 9 g
- Tuk
- 15 g
- Sacharidy
- 63 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Vită Stroganoff
1hod.
Chutney de ceapă roșie caramelizată
24hod.
Risotto cu struguri și Gorgonzola
40min
Risotto cu pere și Gorgonzola
30min
Conopidă și anghinare cu brânză, la cuptor
1hod. 10min
Unt cu roșii deshidratate, busuioc și parmezan
10min
Farfalle ai quattro formaggi (farfalle cu patru tipuri de brânză)
20min
Piept de pui pizzaiola
55min
Saganaki de creveți cu feta
35min
Sos olandez
15min
Pui garam masala
50min
Supă cremă de ciuperci
20min