Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 250 g whole milk
- 80 g olive oil
-
15
g fresh yeast
nebo 1 ½ tsp dried yeast - 350 g strong white bread flour
- 15 g sugar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 10 g fresh mint, leaves only
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 75 g cream cheese
- 1 ½ tsp nigella seeds
Fatayer
- strong white bread flour, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 23.4 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 1.1 g
Alternativní recepty
Beef Koftas with Saffron Yoghurt
1h 20 min
Persian Flatbreads
1h 45min
Spinach Fatayers
2 Std.
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
'Qamar el-din' juice
5 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Soft date cake with walnuts
1 godz. 10 min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Pitta Bread
2 Std.
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1hod. 40min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Curry Bread Rolls
2h 10min