
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 250 g whole milk
- 80 g olive oil
-
15
g fresh yeast
nebo 1 ½ tsp dried yeast - 350 g strong white bread flour
- 15 g sugar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 10 g fresh mint leaves only
- 50 g pecorino cheese cut in pieces (2 cm)
- 75 g cream cheese
- 1 ½ tsp nigella seeds
Fatayer
- strong white bread flour for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 220 kcal / 921.2 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 11 g
- Sacharidy
- 23.4 g
- Vláknina
- 1.1 g
Alternativní recepty
Stuffed Moroccan Breads
2hod. 45min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4hod.
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1hod.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2hod.
Arabian ice cream
10hod. 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar bread rolls
2hod.
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min
Cheese pies
1hod. 25min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min
Red lentil soup with cumin
55min