![Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98d8183d-4945-42e4-8e6f-cca33c6fccfc/Derivates/27347a5e-e7e2-4c51-89f9-5ce2c926f597.jpg)
Kompatibilní verze
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Moroccan Chermoula Marinade and Chermoula Sauce
- 20 g fresh coriander leaves
- 40 g olive oil, plus extra for greasing
- 2 Tbsp lemon juice
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp sweet paprika
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground cayenne pepper (see tip) (volitelně)
- 60 g water
Fish
-
1
gilt-head bream, gutted, cleaned, max. 31 cm long, approx. 600 g in total
nebo 600 g white fish fillet, skin on or skinless - 150 g carrots, peeled, diagonally sliced (3 mm)
- 300 g tomatoes, sliced (1 cm)
- 150 - 200 g green and red peppers, sliced (1 cm)
- 2 fresh chillies, sliced (5 mm, see tip) (volitelně)
- 100 g potato, sliced (3 mm)
- 1 lemon, sliced (5 mm)
- 50 g pitted black olives
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Couscous
- 250 g couscous
- 70 g pitted dates
- 250 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp salt, or to taste
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2909 kJ / 695 kcal
- Protein
- 52 g
- Sacharidy
- 83 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 10 g
- Sodík
- 2031 mg
Alternativní recepty
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Prawn Curry
30min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45min
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 Min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 Min
Shakshuka
50 Min