
Kompatibilní verze
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Moroccan Chermoula Marinade and Chermoula Sauce
- 20 g fresh coriander leaves
- 40 g olive oil plus extra for greasing
- 2 Tbsp lemon juice
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp sweet paprika
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground cayenne pepper (see tip) (volitelně)
- 60 g water
Fish
-
1
gilt-head bream gutted, cleaned, max. 31 cm long, approx. 600 g in total
nebo 600 g white fish fillet skin on or skinless - 150 g carrots peeled, diagonally sliced (3 mm)
- 300 g tomatoes sliced (1 cm)
- 150 - 200 g green and red peppers sliced (1 cm)
- 2 fresh chillies sliced (5 mm, see tip) (volitelně)
- 100 g potato sliced (3 mm)
- 1 lemon sliced (5 mm)
- 50 g pitted black olives
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Couscous
- 250 g couscous
- 70 g pitted dates
- 250 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
nebo 1 tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp salt or to taste
- 2 Tbsp fresh coriander leaves roughly chopped
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 695 kcal / 2909 kJ
- Protein
- 52 g
- Tuk
- 18 g
- Sacharidy
- 83 g
- Vláknina
- 10 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Sodík
- 2031 mg
Alternativní recepty
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Angolan fish stew (Calulu)
50min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1hod. 20min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1hod. 30min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1hod. 15min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1hod.