Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte d'amande
- 250 g d'amandes émondées
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre doux, mou
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
Le montage
- 250 g de pâte filo (ou phyllo), détaillée en bande (36 cm x 6 cm)
- 50 g beurre doux, fondu
- 1 jaune d'œuf battu
- huile végétale pour frire
- 300 g de miel
- ½ c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 c. à soupe graines de sésame grillées
- Nutriční hodnoty
- na 1 pièce
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Batbout au fromage
30 min
Cornes de gazelle
1h
Harira
7h
Fatayer au fromage et menthe
2小时
Baklavas libanais
1h 5min
Briouats
35min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 Std. 15 Min
Msemen
40min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4u. 40min
Sfenj - donuts marocain
2h 45min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min