Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte d'amande
- 250 g d'amandes émondées
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre doux, mou
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
Le montage
- 250 g de pâte filo (ou phyllo), détaillée en bande (36 cm x 6 cm)
- 50 g beurre doux, fondu
- 1 jaune d'œuf battu
- huile végétale pour frire
- 300 g de miel
- ½ c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 c. à soupe graines de sésame grillées
- Nutriční hodnoty
- na 1 pièce
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Pastilla au poulet
1h 10min
Harira
7 Std.
Ghoribas marocains
35 Min
Pain marocain
2 Std. 45 Min
Cornes de gazelle
1h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Pains batbout marocains
1h
Baklavas libanais
1 godz. 5 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15 min
Msemen
40min
Crêpes mille trous
1h 10min