
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Recheio
- 1500 g amêijoas
- 4 c. chá de sal
- 10 g coentros
- 100 g sobras de pão partido em pedaços
- 35 g azeite
- 4 dentes de alho
- 250 g água mais q.b. p/ demolhar
- 20 g vinho branco
- 50 g cebola
- 250 g leite
- 15 g manteiga
- 50 g farinha
- 1 pitada de noz-moscada
Massa
- 10 g azeite mais q.b. p/ untar
- 700 g farinha tipo 65
- 600 g água mais q.b. p/ pincelar
- 2 c. chá de sal
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 103 kcal / 431.1 kJ
- Protein
- 6.9 g
- Tuk
- 2.1 g
- Sacharidy
- 13.5 g
- Vláknina
- 0.6 g
- Nasycený tuk
- 0.6 g
- Sodík
- 476 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Trufas de rum e canela
45min
Tempero de pimenta e limão
1hod. 30min
Macarons em forma de coração
1hod. 30min
Macarons de coco com ganache de coco
2hod. 30min
Rissóis de camarão
1hod. 30min
Rissóis de polvo
1hod. 30min
Licor de morango
2hod. 15min
Pastéis de massa tenra de borrego
2hod.
Panacota com pêssego
3hod. 15min
Molho de caramelo e café expresso
45min
Arroz malandro de nabiças com rissóis de berbigão
4hod.
Rissóis de atum
2hod.