Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Recheio
- 1500 g amêijoas
- 4 c. chá de sal
- 10 g coentros
- 100 g sobras de pão partido em pedaços
- 35 g azeite
- 4 dentes de alho
- 250 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 20 g vinho branco
- 50 g cebola
- 250 g leite
- 15 g manteiga
- 50 g farinha
- 1 pitada de noz-moscada
Massa
- 10 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 700 g farinha tipo 65
- 600 g água, mais q.b. p/ pincelar
- 2 c. chá de sal
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 431.1 kJ / 103 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Sacharidy
- 13.5 g
- Tuk
- 2.1 g
- Nasycený tuk
- 0.6 g
- Vláknina
- 0.6 g
- Sodík
- 476 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Iogurte de chocolate
12 Std.
Bolinhos de canela
25 Min
Arroz malandro de nabiças com rissóis de berbigão
4 Std.
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
2 godz. 30 min
Funcho assado com molho de tomate - Sopa de alface com croutons
1h 30min
Empada de ovo e ervas aromáticas
1h 50min
Rissóis de camarão
1h 30min
Morgado de figo
1h
Maçãs assadas recheadas
30 Min
Empadas de legumes com queijo
1h
Pastéis de massa tenra de borrego
2h
Rissóis de atum
2h