Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 230 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- ½ Pck. Backpulver
- 2 Prisen Salz
- 50 g Schmand
- 120 g Pistazie, ungesalzen, geschält
- 150 g Puderzucker
- 10 g Zitronensaft
- 10 g Wasser
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1567 kJ / 374 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 1.5 g
Alternativní recepty
Mallorquinischer Mandelkuchen
1h 30min
Rahmkuchen
9 Std. 25 Min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2h 45min
Pistazien-Hefezopf
2h
Torta della nonna
2hod. 10min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2h
Mandelkuchen
1h 30min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1sa
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 Std. 30 Min
Walnuss-Brownies
50 dk
Zitronenkuchen
2 Std. 30 Min
Ma'amoul
1h 30min