Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 350 g leite
- 20 g azeite
- 50 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 750 g farinha tipo 65
- 1 clara de ovo
- 1 c. chá de sal
- 50 g manteiga
Recheio
- 400 g água
- 2 c. chá de sal
- 12 ovos
- 20 g salsa
- 20 g manjericão
- 10 g hortelã, só as folhas
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 700 g espinafres descongelados bem espremidos
- ½ limão (raspa e sumo)
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Montagem
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- 2 gemas de ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1856 kJ / 444 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1 Std.
Miniquiches de brócolos e Roquefort
50min
Rolo de batata-doce e castanha
55min
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50min
Crocante mediterrânico
50min
Tacos de lentilhas
1 Std.
Quiche de curgete
1h 5min
Pão de especiarias
45 Min
Assado de grão
1 Std.
Pães de centeio
2h 10 min
Soufflé de brócolos e milho
1 Std.
Bolo salgado de espargos, azeitona e tomate
50min