Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 350 g leite
- 20 g azeite
- 50 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 750 g farinha tipo 65
- 1 clara de ovo
- 1 c. chá de sal
- 50 g manteiga
Recheio
- 400 g água
- 2 c. chá de sal
- 12 ovos
- 20 g salsa
- 20 g manjericão
- 10 g hortelã, só as folhas
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 700 g espinafres descongelados bem espremidos
- ½ limão (raspa e sumo)
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Montagem
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- 2 gemas de ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1856 kJ / 444 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Piza com base de curgete
2 godz. 10 min
Pãezinhos recheados com cogumelos
1 godz. 20 min
Bolo salgado com curgete
45 min
Pãezinhos de canela
2 godz. 10 min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 min
Bucatini
1h
Galete de tomate
45 min
Pastéis de aveia e caju
1 Std. 50 Min
Assado de grão
1h
Tarte de couve-flor e queijo
50 min
Bolo salgado de espargos, azeitona e tomate
50 min
Brownies sem açúcar
2h