Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, ilość do natłuszczenia formy
- bułka tarta, ilość do posypania formy
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
- 130 g maku
- 250 g cukru
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 270 g mleka
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
1
czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 czubate łyżeczki cukru wanilinowego - 100 g migdałów, w płatkach
- 100 g bakalii, np. rodzynek, żurawiny, kandyzowanej skórki owocowej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2055 kJ / 491.2 kcal
- Protein
- 10.1 g
- Sacharidy
- 51.8 g
- Tuk
- 28.5 g
- Nasycený tuk
- 12.7 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 119.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2hod. 30min
Sero-makowiec
9 Std. 40 Min
Prosty makowiec
13h 15min
Ciasto migdałowe
1 Std. 15 Min
Babka z likierem jajecznym
1h 20min
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min
Babka piaskowa sezamowa
1h
Ciasto makowe z jabłkami
3 Std. 5 Min
Babka orzechowa
1h