Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa de empada
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
-
80
g banha
nebo 80 g manteiga -
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa lisa fresca
- 30 g azeite
- 1 frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 10 g molho de soja (volitelně)
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
nebo 1 ½ cubo de cubo de caldo de galinha (para 0,5 l) - 1 pitada de pimenta
- 60 g farinha de trigo
- 2 gemas de ovos batidas
- 1 ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 575 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salada de folhas com figo, queijo feta, amêndoas e redução de balsâmico
25 min
Torta de ricota e goiabada
5h
Pão de mandioquinha
1h 10 min
Mousse de maracujá
30 min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45 min
Massa aerada (podre)
20min
Molho branco
20min
Molho vinagrete
15 Min
Quindins
1 Std.
Bolo de carne
1 Std. 20 Min
Soufflé rápido de queijo
45 min
Couve-flor gratinada com molho de queijo
55 min