
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa de empada
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
-
80
g banha
nebo 80 g manteiga -
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa lisa fresca
- 30 g azeite
- 1 frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 10 g molho de soja (volitelně)
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
nebo 1 ½ cubo de cubo de caldo de galinha (para 0,5 l) - 1 pitada de pimenta
- 60 g farinha de trigo
- 2 gemas de ovos batidas
- 1 ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 575 kcal / 0 kJ
- Protein
- 37 g
- Tuk
- 26 g
- Sacharidy
- 44 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalhau gratinado com molho de queijos
1hod. 15min
Bobó de camarão
1hod. 20min
Escondidinho de carne seca
1hod. 55min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1hod. 45min
Massa aerada (podre)
20min
Esfiha de carne fechada
2hod. 20min
Bolinha de mandioca recheada
45min
Brigadeiros
1hod. 30min
Torta de limão com merengue
2hod. 30min
Purê de batata
50min
Couve-flor gratinada com molho de queijo
55min
Legumes recheados
1hod. 20min