
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura
- 400 g tomate maduro
- 40 g azeite
- 500 g carne picada
- 1 folha de louro seco
-
1 ½
c. chá de caldo de carne caseiro
nebo 1 ½ cubo de caldo de carne (para 0.5 l) - 150 g vinho branco
- 1500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz moscada
- 350 g leite
- 2 gemas de ovos batidas
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 374 kcal / 0 kJ
- Protein
- 21 g
- Tuk
- 12 g
- Sacharidy
- 42 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jardineira de carne
50min
Caldeirada de peixe
45min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30min
Bola rápida de carne
55min
Canja de galinha
55min
Molho Béchamel (versão rápida)
10min
Mousse de chocolate
3hod. 20min
Purê de batata
50min
Almôndegas com molho de tomate
40min
Arroz de atum e ovo
1hod.
Creme de legumes
35min
Bolo de iogurte
1hod. 40min