Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 90 g morangos desidratados
- 50 g passas de uva
- 40 g alperces secos cortados em quartos
- 50 g cerejas cristalizadas cortadas em quartos
- 60 g rum
- 40 g amêndoa laminada
- ½ limão, só a casca
- 1 vagem de cardamomo, só as sementes
- 75 g açúcar amarelo
- 180 g leite
- 70 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ pincelar
- 1 ovo
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- ½ c. chá de canela em pó
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1374.6 kJ / 328.5 kcal
- Protein
- 8.1 g
- Sacharidy
- 50.5 g
- Tuk
- 9.6 g
- Nasycený tuk
- 4.3 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 140.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mince pie
10 Std.
Blättertorte
2u.
Escabeche de pernil - TM31
10 Std.
Toucinho do céu
1h 50min
Pastéis de arroz da Graciosa
8h
Empanada caprese com molho de manjericão
1h 30 min
Bolo de chocolate e avelã com praliné
40min
Panettone com chocolate e laranja
2u. 45min
Bolo Alasca
8h
Brigadeiro de leite condensado de soja
25min
Marquise de chocolate
3h
Bolo festa de chocolate
3h