Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hemisphere Sponge
- 300 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 5 large eggs
- 300 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 2 oranges, finely grated zest only
- 30 g orange juice, freshly squeezed
Round Sponge
- 120 g unsalted butter, soft
- 120 g caster sugar
- 2 large eggs
- 120 g self-raising flour
- ¼ tsp baking powder
- 1 orange, finely grated zest only
- 15 g orange juice, freshly squeezed
Icing
- blue food colouring gel
- 1000 g fondant icing
- water, for brushing
- 300 g unsalted butter, soft
- 600 g icing sugar
- 1 orange, finely grated zest only
- 1 orange, juice only
-
100
g blueberry jam (see tip)
nebo blackcurrant jam (see tip)
Decoration
- silver decorating balls and sparkling snowflakes
- silver edible glitter
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 3362.7 kJ / 803.7 kcal
- Protein
- 5.7 g
- Sacharidy
- 108.2 g
- Tuk
- 39.9 g
- Nasycený tuk
- 20.8 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 400.1 mg
Alternativní recepty
Chocolate Carrot Muffins
40min
Chocolate Eggs
2h 15min
Three-milk Cake
2h
Drip Candle Cake with Funfetti Sponge
3 Std.
Paris Dakar
5 Min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Fruit Ice Cream
5 Min
Amarena cherry ice cream
8óra 10p
Arroz con leche (Rice Pudding)
3 Std.
Irish Coffee
10 Min
Dark Chocolate Cookies with White Chocolate Cream
5 Std. 50 Min
Portuguese-style Crème Brûlée
25 Min