Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mandarin Jelly
- 240 g tinned mandarin segments, in juice (approx. 1½ x 300 g tins), drained, reserving juice
- 4 gelatine leaves
- water, for soaking
- 120 g caster sugar
Gingerbread Layer
- 100 g unsalted butter, diced
- 200 g gingerbread biscuits, broken in pieces (see tip)
- 50 g light brown sugar
- 2 pinches ground cinnamon
White Chocolate Custard and Assembly
- 150 g white chocolate, small pieces or callets
- 450 g milk
- 20 g cornflour
- 2 large eggs
- 40 g caster sugar
- 3 - 4 Tbsp Cointreau, to taste (volitelně)
- 240 g tinned mandarin segments, in juice (1½ x 300 g tins), drained, reserving juice
Serving
- 300 g double cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2754 kJ / 661 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 42 g
- Nasycený tuk
- 26 g
- Sodík
- 103 mg
Alternativní recepty
Lemon Curd
1h
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Simnel Cake
3 Std.
Mini Eccles Cakes with Potted Stilton
3 Std. 40 Min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 Std.
Rhubarb and Ginger Tart
1h 45min
Rhubarb Crumble
55min
Bara Brith
10h
Piped Raspberry Mousse
1h
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55 min
Bakewell Tart
1h 50 min.
Brandy Sauce
10min