
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g oleju
- 200 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 350 g wody plus 3 łyżeczki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 25 g masła
-
½ - ¾
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wariant)
nebo ½ - ¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej - 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 192 kcal / 803.9 kJ
- Protein
- 2 g
- Tuk
- 18.3 g
- Sacharidy
- 6.5 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Nasycený tuk
- 8.3 g
- Sodík
- 691.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15min
Sos choron
20min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15min
Beszamel – 600 ml
15min
Sos koperkowy
15min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Sos béarnaise
20min
Sos soubise
30min
Sos pomidorowy Aurora
20min
Sos pieczarkowy
40min
Sos beszamelowy
15min
Szybki sos beszamelowy
10min