Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 75 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g wędliny, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 jajka
- 150 g mleka
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 szczypta soli
- Nutriční hodnoty
- na 8 porcji
- Kalorie
- 9715 kJ / 2322 kcal
- Protein
- 113.8 g
- Sacharidy
- 127.9 g
- Tuk
- 154.2 g
- Vláknina
- 5.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Quiche z pieczarkami
1h 40 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1h
Tarta serowa z cydrem
1h
Quiche z resztkami serów
1h 50 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1h
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 Std. 50 Min