Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů másla
- 40 gramů hladké mouky
- 500 gramů mléka
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 8 porcí
- Kalorie
- 3203 kJ / 766 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 52 g
- Vláknina
- 1.2 g
Alternativní recepty
Holandská omáčka s medvědím česnekem
15min
Rajčatová bešamelová omáčka (omáčka Aurora)
15min
Holandská omáčka
15min
Čerstvé těsto na těstoviny
40 Min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1h
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35min
Sticky toffee moučník
1h
Chřest s rýží a citrónovou omáčkou sabayon
1h
Candát s polentou z čerstvé kukuřice
1h 5min
Špenátové špecle se sýrem
20 Min
Kuličky s jehněčím masem a fetou
30min
Pavoučci a hádci z odpalovaného těsta
2h