Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 - 550 g śliwek węgierek, bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
- 3 jajka
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 1 łyżka cukru wanilinowego - 1 łyżka cukru pudru, do oprószenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 932.5 kJ / 222.9 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 30.9 g
- Tuk
- 9.6 g
- Nasycený tuk
- 5.6 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 41.4 mg
Alternativní recepty
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10 min
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1h 15min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20 phút
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 Std. 15 Min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Ciasto ucierane z owocami
1h
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min
Rabarbarowe ślimaczki
2 Std.