Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa de empada
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
-
80
g banha
nebo 80 g manteiga -
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa
- 30 g azeite
- 1 frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 10 g molho de soja
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
nebo 1 ½ cubo de caldo de galinha - 1 pitada de pimenta
- 2 gemas de ovo batidas
- 60 g farinha
- 1 ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3515.6 kJ / 840.2 kcal
- Protein
- 42.6 g
- Sacharidy
- 51.6 g
- Tuk
- 48.9 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 447.7 mg
Alternativní recepty
Empadas de carne de porco
2 Std. 5 Min
Coxinhas de frango sem massa
1h
Massa quebrada
5min
Torta de bacalhau
1h
Empadas de camarão
50min
Croquetes
3h
Pastéis de massa tenra de alheira
35min
Pastéis recheados com carne
2 godz. 15 min
Pastéis de massa tenra
3h
Molho bechamel
15min
Pastéis de bacalhau
45 min
Empadas de frango e cogumelos
1h 30min