Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa de empada
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
-
80
g banha
nebo 80 g manteiga -
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa
- 30 g azeite
- 1 frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 10 g molho de soja
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
nebo 1 ½ cubo de caldo de galinha - 1 pitada de pimenta
- 2 gemas de ovo batidas
- 60 g farinha
- 1 ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3515.6 kJ / 840.2 kcal
- Protein
- 42.6 g
- Sacharidy
- 51.6 g
- Tuk
- 48.9 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 447.7 mg
Alternativní recepty
Empadas de frango e cogumelos
1 Std. 30 Min
Empadas de camarão
50 min
Empada de Páscoa
5 Std. 20 Min
Massa quebrada
5min
Quiche Lorraine
45min
Empada de caça
48 godz.
Empada de pato com alho francês
13h 10 min
Pastéis de massa tenra
3 Std.
Pastéis recheados com carne
2h 15min
Empadas de carne de porco
2h 5min
Pastéis de massa tenra de alheira
35min
Croquetes
3 Std.