Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g posta de cação (6 unid. aprox.)
- ½ c. chá de sal
- 8 pés de poejo
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 20 g coentros
- 70 g azeite
- 1000 g água
-
2
c. chá de caldo de peixe caseiro
nebo 2 cubos de caldo de peixe - 60 g farinha
- 2 c. chá de vinagre
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Protein
- 36.6 g
- Sacharidy
- 10.1 g
- Tuk
- 19.3 g
- Nasycený tuk
- 3.2 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 768.6 mg
Alternativní recepty
Açorda de tomate
20 Min
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Sopa do vidreiro
45min
Poejada
45min
Sopa alentejana
30 Min
Ensopado de borrego
1h
Sopa de peixe alentejana
40min
Caldo de coentros
1 Std. 20 Min
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Caldo de bacalhau
30 Min
Açorda de marisco
30 Min