
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Recheio
- 30 g manteiga
- 20 g azeite
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 300 g carne de vaca p/ estufar cortada em cubos
- 10 g molho de soja
- 20 g vinho branco
-
½
c. chá de caldo de carne caseiro
nebo ½ cubo de caldo de carne - ½ c. chá de sal
- 100 g leite
- 40 g farinha
Massa tenra
- 50 g manteiga
- 20 g banha
- 100 g água
- 270 g farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 191 kcal / 800 kJ
- Protein
- 5 g
- Tuk
- 15 g
- Sacharidy
- 9 g
- Vláknina
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Massa quebrada
5min
Pastéis de bacalhau
45min
Rissóis de camarão
1hod. 30min
Coscorões
2hod. 30min
Empadas de vitela e cerveja preta
9hod.
Empadas de carne de porco
2hod. 5min
Empada de pato com alho francês
13hod. 10min
Pastéis de massa tenra de alheira
35min
Empada de galinha
2hod.
Empadas de Castelo Branco
1hod. 40min
Empadas de camarão
50min
Croquetes
3hod.