Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Warstwa makowa
- 400 g maku
- 460 g mleka
- 4 jajka
- 220 g cukru pudru
- 40 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½
łyżeczki aromatu migdałowego
nebo ½ łyżeczki aromatu pomarańczowego - 140 g bakalii, mieszanych (rodzynek, posiekanych orzechów, skórki kandyzowanej)
Warstwa serowa
- 1000 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 220 g cukru pudru
- 4 jajka
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 20 g cukru wanilinowego - 15 g skrobi ziemniaczanej
- 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1437.6 kJ / 343.4 kcal
- Protein
- 14.2 g
- Sacharidy
- 33.1 g
- Tuk
- 18.9 g
- Nasycený tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 40.4 g
- Sodík
- 99.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Karpatka
5 Std.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Sernik wiedeński
9ωρ. 45 λεπτ.
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Ciasto makowa panienka
7 Std. 40 Min
Sernik krakowski
4h 55min
Makowiec z bezą
2 Std. 40 Min
Sernik makowy z jabłkami
7 Std. 40 Min