Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Warstwa makowa
- 400 g maku
- 460 g mleka
- 4 jajka
- 220 g cukru pudru
- 40 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½
łyżeczki aromatu migdałowego
nebo ½ łyżeczki aromatu pomarańczowego - 140 g bakalii, mieszanych (rodzynek, posiekanych orzechów, skórki kandyzowanej)
Warstwa serowa
- 1000 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 220 g cukru pudru
- 4 jajka
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 20 g cukru wanilinowego - 15 g skrobi ziemniaczanej
- 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1437.6 kJ / 343.4 kcal
- Protein
- 14.2 g
- Sacharidy
- 33.1 g
- Tuk
- 18.9 g
- Nasycený tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 40.4 g
- Sodík
- 99.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciasto łabędzi puch
5h 30min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 Std. 30 Min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik gotowany
7h 40min
Sernik krakowski
4h 55min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Ciasto makowa panienka
7h 40min
Prosty makowiec
13h 15min
Makowiec z bezą
2h 40min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2h 50 min
Makowiec świąteczny
2h 10min