
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 jajek
Kruchy spód
- 200 g mąki pszennej
- 130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 20 g zimnej wody
- 30 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
Masa makowa
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 400 g maku
- 350 g mleka
- 80 g masła pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 30 g cukru
- 100 g miodu, płynnego
- 20 g kaszy manny
- 100 g rodzynek
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker®
- mąka pszenna do oprószenia blatu
Beza
- 230 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 418 kcal / 1751 kJ
- Protein
- 10 g
- Tuk
- 25 g
- Sacharidy
- 40 g
- Vláknina
- 5.6 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Sodík
- 115 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciasto pijana śliwka
6hod.
Ciasto makowa panienka
7hod. 40min
Sernik wiedeński
9hod. 45min
Ciasto pleśniak
3hod. 15min
Klasyczny jabłecznik
1hod. 30min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4hod. 40min
Bakaliowiec
2hod. 50min
Sernik królewski
4hod. 35min
Sernik krakowski
4hod. 55min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6hod. 50min
Sero-makowiec
9hod. 40min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2hod. 30min