Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Schokobiskuit (siehe Tipp)
- 140 g Weizenmehl, glatt
- 45 g Maisstärke
- 40 g Kakaopulver, ungesüßt
- 1 TL Backpulver
- 2 Prise Salz
- 6 Eier (Größe M)
- 225 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
Amarenakirschen
- 1 Einmachglas Weichseln (ca. 680 g mit Saft)
- 40 g Zucker
- 40 g Maisstärke
- 50 g Mandellikör (z. B. Amaretto, siehe Tipp)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
Ganache
- 400 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 400 g Schlagobers
Fertigstellung
-
16 - 20
EL Mandellikör (z. B. Amaretto, siehe Tipp)
(volitelně)
nebo 16 - 20 EL Kirschsaft (volitelně) - 2 Päckchen Sahnesteif
- 300 g Wasser
- 1 Becher Schokoglasur (z. B. von Dr. Oetker, Plastikdeckel abgenommen, Folie verschlossen)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2776 kJ / 663 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 77 g
- Tuk
- 32 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 135 mg
Alternativní recepty
Maracuja-Schokoladen Ganache für Macarons
3 Std. 10 Min
Number Cake 50 Jahre Thermomix®
5 godz.
Ganache
20 Min
Rosa Prosecco-Torte mit Mascarponecreme
15h
Lebkuchen mit Zuckerglasur
25 Std. 30 Min
Baiser-Herzen
2 Std.
Naked Cake mit Himbeeren und Ganache
10 godz. 15 min
Vanille-Erdbeer Cupcakes mit rosa Swiss Meringue
2hod. 20min
Welcome Baby Torte
3h 30 min
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4 Std. 30 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17h