Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte sablée à la pistache
- 75 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 80 g de farine de blé
- 80 g de sucre roux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème aux pistaches
- 180 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 60 g de sucre roux
- 2 œufs
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 8 abricots frais, coupés en deux
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 2892.8 kJ / 695.7 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 53.8 g
- Tuk
- 45.8 g
- Nasycený tuk
- 18.5 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 190.7 mg
Alternativní recepty
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 min
Paris-Deauville
12h
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Financiers à la noisette
25 min
Financiers minute miel et framboises
35 min
Moelleux poire-noisette
45 min
Grand financier à la noisette
55 min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Pasteras aux pommes
25 min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min