Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g Milch
- 50 g Zucker
- 15 g frische Germ
- 120 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Dinkelmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- 300 - 350 g Heidelbeeren, frisch (siehe Tipp)
-
Rapsöl
nebo Kokosöl zum Einfetten - 8 EL brauner Zucker
- 4 geh. TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Zitronensaft
- 90 g Staubzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1237 kJ / 295 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 20 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2j
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Mohnblume
2 godz. 20 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Nussbeugerl
1h 55min
Gedrehter Mandelkranz
2 godz. 20 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1j 30 menit