Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g Haselnüsse
- 60 g Butter, in Stücken
- 60 g Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 50 g Semmelbrösel
- 700 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2-3 cm) (siehe Tipp)
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 150 g Topfen, abgetropft
- 1 EL Rosinen (volitelně)
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 15 g Vanillezucker
- ½ Zitrone, Schale abgerieben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2289 kJ / 547 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 163 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dotterbusserl
50min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 Std. 20 Min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1h 30min
Kokosbusserl
25h
Windringerl
3h
Milchrahmstrudel
1h 55min
Osterpinze
2h 30min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Salzburger Nockerl
30min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Osternest aus Germteig
2h
Sonntags-Striezel
2h 15min