Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 100 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 20 g manteiga
- 60 g açúcar
- 400 g farinha tipo 65
- 4 ovos
- ½ c. chá de sal
Ovos-moles
- 70 g água
- 120 g açúcar
- 6 gemas de ovo
Montagem do folar
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 200 g manteiga à temperatura ambiente
- 100 g doce de chila
- 3 ovos cozidos
- 1 ovo batido p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1695.7 kJ / 405.3 kcal
- Protein
- 9.4 g
- Sacharidy
- 46.6 g
- Tuk
- 20.4 g
- Nasycený tuk
- 11.2 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 141.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Folar de Valpaços
4 Std. 20 Min
Folar de carnes
2 Std. 20 Min
Bolo-rei
3 Std. 15 Min
Folar de amêndoa
35min
Folar de erva-doce
24hod.
Bolo-rei de caramelo
3u. 40min
Coroa de espelta
4hod.
Sopa rica de peixe
2hod. 30min
Folar de Trás-os-Montes
2hod. 30min
Coscorões
2hod. 30min
Bolo-rei conventual
3hod.
Bolo-rainha
1h 20min