
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Buns
- ½ lemon or 1 lime, zest only, no white pith (optional)
- 500 g baker's flour
- 250 g full cream milk
- 1 tbsp dried instant yeast or 40 g fresh yeast, crumbled
- 1 pinch salt
- 70 g butter
- 50 g caster sugar
- 1 egg
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cloves
- 100 g sultanas
- 70 g currants
Piping
- 80 g plain flour
- 1 pinch salt
- 1 tsp olive oil
- 100 g water
Syrup
- 2 tbsp water
- 2 tbsp sugar
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 310.6 kcal / 1304.6 kJ
- Protein
- 7.8 g
- Tuk
- 7.1 g
- Sacharidy
- 51.4 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Sodík
- 47.5 mg
Alternativní recepty
ANZAC biscuits
40min
Quick puff pastry
1hod. 20min
Shortcrust pastry
5min
Sultana, apple and custard scrolls
4hod. 30min
Herb and garlic pull-apart bread
1hod. 35min
Basic bread rolls
45min
Easy everyday white bread
5hod. 10min
Shortbread
1hod.
Basic bread
1hod. 35min
ANZAC slice
1hod. 40min
Buttermilk scones
35min
Sticky date pudding
1hod. 30min