Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g cukru
-
100
g espresso, zaparzonego, ostudzonego
nebo 100 g kawy, zaparzonej, mocnej, ostudzonej - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- 30 g masła, zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
- 130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 6711 kJ / 1603 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 254 g
- Tuk
- 64 g
- Nasycený tuk
- 39 g
- Vláknina
- 0 g
- Sodík
- 61 mg
Alternativní recepty
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Ganache pistacjowy
5h 30 min.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Sos karmelowy
1h 30min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 Std. 45 Min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Plaster miodu
1h 30min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 Min
Lody z solonym karmelem
14h
Karmelowy budyń
1h
Karmelowe toffi
2 Std.