Zařízení & příslušenství
Makovec
Příprava 15min.
Celkový 1hod. 10min.
40 kousků
Suroviny
Těsto
-
250 gramů máku
-
400 gramů mléka
-
100 gramů oleje
-
150 gramů krystalového cukru
-
1 čajová lžička domácího vanilkového cukru1 balíček vanilkového cukru (10 g)
-
2 vejce
-
1 špetka soli
-
500 gramů polohrubé mouky
-
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
Poleva
-
350 gramů jahodového džemu nebo dle chuti
-
400 gramů hořké čokolády na kousky
-
200 gramů tuku na pečení např. Hery
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kousek
Sodík
101.4 mg
Protein
3.8 g
Kalorie
1018.1 kJ /
243.3 kcal
Tuk
13.8 g
Vláknina
2.7 g
Nasycený tuk
4.6 g
Sacharidy
26.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Pardubické perníčky
30min.
Tvarohový zebra koláč
1hod. 15min.
Citrónová poleva
5min.
Velikonoční beránek
55min.
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1hod. 30min.
Saské tvarohové vdolečky
3hod.
Vánoční koláč se sušeným ovocem a mandlemi
2hod. 30min.
Čokoládový koláč
1hod. 30min.
Tvarohová buchta
12hod. 45min.
Jogurtová bábovka
1hod. 40min.
Makové řezy s citrónovou polevou
1hod.
Maková bábovka s citrónovou polevou
2hod.