Zařízení & příslušenství
Makovec
Příprava 15min.
Celkový 1hod. 10min.
40 kousků
Suroviny
Těsto
-
250 gramů máku
-
400 gramů mléka
-
100 gramů oleje
-
150 gramů krystalového cukru
-
1 čajová lžička domácího vanilkového cukru1 balíček vanilkového cukru (10 g)
-
2 vejce
-
1 špetka soli
-
500 gramů polohrubé mouky
-
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
Poleva
-
350 gramů jahodového džemu nebo dle chuti
-
400 gramů hořké čokolády na kousky
-
200 gramů tuku na pečení např. Hery
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kousek
Sodík
101.4 mg
Protein
3.8 g
Kalorie
1018.1 kJ /
243.3 kcal
Tuk
13.8 g
Vláknina
2.7 g
Nasycený tuk
4.6 g
Sacharidy
26.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Tvarohová vánočka
1hod. 5min.
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4hod.
Bábovka plněná tvarohem
1hod.
Pomerančový koláč
1hod. 10min.
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1hod. 30min.
Vláčná bábovka s majonézou
2hod.
Čokoládový chlebíček
1hod. 20min.
Bramboráky se zelím a slaninou
20min.
Tvarohová buchta
12hod. 45min.
Tříbarevný koláč
2hod.
Makové řezy s citrónovou polevou
1hod.
Jogurtová bábovka
1hod. 40min.