Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 250 gramů máku
- 400 gramů mléka
- 100 gramů oleje
- 150 gramů krystalového cukru
-
1
balíček vanilkového cukru, (10 g)
nebo 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - 2 vejce
- 1 špetka soli
- 500 gramů polohrubé mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
Poleva
- 350 gramů jahodového džemu, nebo dle chuti
- 400 gramů hořké čokolády na kousky
- 200 gramů tuku na pečení, např. Hery
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 1018.1 kJ / 243.3 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 26.5 g
- Tuk
- 13.8 g
- Nasycený tuk
- 4.6 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 101.4 mg
Alternativní recepty
Makové řezy s citrónovou polevou
1h
Kávový krém
Žádné hodnocení
Rebarborové řezy s mandlemi a marcipánem
1 Std. 10 Min
Mřížkovaný koláč s lískovými ořechy
3u. 15min
Jahodové řezy
1 Std. 10 Min
Velikonoční beránek
55min
Čokoládovo-povidlový koláč z pohankové mouky
1 Std. 10 Min
Maková bábovka s citrónovou polevou
2h
Vláčná bábovka s majonézou
2h
Kynutý švestkový koláč na plech
1 Std. 25 Min
Jablečný závin
1h 20min
Perník s povidly
55min