Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Piškotový korpus
- 6 bílků
- 1 špetka soli
- 6 žloutků
- 230 gramů polohrubé mouky
- 230 gramů krupicového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 4 polévkové lžíce rumu, na zvlhčení piškotu
Krém z Mascarpone
- 70 gramů cukru moučky
- 1 žloutek
- 500 gramů mascarpone
- 250 gramů jahod, čerstvých, nebo dle chuti jiné ovoce (maliny,borůvky)
- 1 balíček želatiny v prášku, nebo podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Sacharidy
- 31.5 g
- Tuk
- 17.5 g
- Vláknina
- 0.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Velikonoční beránek
55 min
Cheesecake s lesním ovocem
3 Std.
Čokoládovo-malinový zatočený dort
4h 30min
Jahodovo-broskvový dort
12h
Piškotový korpus (bez lepku)
1 Std. 30 Min
Dort s máslovým krémem
1h 45min
Máslový krém
5 Min
Vrstvený dort s jahodami a šlehačkou
2h 15min
Trojitý čokoládový dort
2 Std. 30 Min
Bublanina s třešněmi
1 Std.
Třený ovocný koláč
50min
Piškotový korpus
1 Std. 50 Min