Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 150 g cukru
- skórka z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 1 szczypta soli
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie z pigwy
- 700 g marmolady z pigwy, pokrojonej na kawałki
-
70
g słodkiego wina (np. Porto, Marsala)
nebo 70 g brandy - masło, do natłuszczenia formy
Tarta
- 1 białko, do posmarowania ciasta
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 134 g
- Tuk
- 29 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Dżem z owoców jagodowych
1h
Lemoniada ziołowa
1h 10 min
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Warkocz makowy
2u. 45min
Paj (pie) z jeżynami
1sa 35 dk
Keks
2h 30 min
Babka drożdżowa z lukrem
2u. 50min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20 min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min