Victoria sponge cake
TM6 TM5 TM31

Victoria sponge cake

4.1 (84 hodnocení)

Suroviny

Sponge

  • 170 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
  • 170 g caster sugar
  • 3 eggs
  • 170 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp natural vanilla extract (optional)

Filling

  • 100 g jam (strawberry or raspberry - see Tip)
  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 125 g fresh raspberries
  • 1 tbsp icing sugar, to dust

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
1565.5 kJ / 374.2 kcal
Protein
4.1 g
Sacharidy
39.2 g
Tuk
22.7 g
Nasycený tuk
13.8 g
Vláknina
1.4 g
Sodík
396.3 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty