Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gelado de chocolate
- 150 g açúcar
- 1 piripíri
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 8 gemas de ovo
- 40 g cacau em pó s/ açúcar
- 620 g leite
- ¼ c. chá de sal
- 620 g natas, min. 30% de gordura
Xarope de whisky
- 120 g whisky (Jack Daniel's, Jim Beam, etc.) (ver dica)
- 100 g açúcar
- 20 g água
-
30
g xarope de ácer (volitelně)
nebo 30 g mel (volitelně) - 2 - 3 pitadas de sal
- 2 pitadas de canela em pó
- ½ c. chá de extrato de baunilha
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Sacharidy
- 37.5 g
- Tuk
- 32.7 g
- Nasycený tuk
- 19.3 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 146.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Compota de malagueta
35 Min
Trufa de chocolate
2 godz. 40 min
Geleia de alho e malagueta
5 Std.
Limoncello
193h
Affogato de banana assada
10 Std. 55 Min
Croquetes de batata e bacon
3h 35min
Sorvete de manjericão e morango
3小时 20 分钟
Beijinhos de noz
30min
Sorvete de laranja e manga
10 Min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 godz. 20 min
Gelado de fruta light
10 Min
Sorvete de manga
8h