Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gelado de chocolate
- 150 g açúcar
- 1 piripíri
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 8 gemas de ovo
- 40 g cacau em pó s/ açúcar
- 620 g leite
- ¼ c. chá de sal
- 620 g natas, min. 30% de gordura
Xarope de whisky
- 120 g whisky (Jack Daniel's, Jim Beam, etc.) (ver dica)
- 100 g açúcar
- 20 g água
-
30
g xarope de ácer (volitelně)
nebo 30 g mel (volitelně) - 2 - 3 pitadas de sal
- 2 pitadas de canela em pó
- ½ c. chá de extrato de baunilha
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Sacharidy
- 37.5 g
- Tuk
- 32.7 g
- Nasycený tuk
- 19.3 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 146.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bolachas de aperitivo com Parmesão
50 menit
Sanduíches de legumes espiralizados - TM6
1j
Bolinhos de canela
25 min
Cannoli com creme de café
2 godz. 20 min
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10 Std. 40 Min
Gelado de skyr com baunilha e framboesa
10hod. 15min
Gelado de maracujá com cobertura de framboesa
8h
Pavlova vegan
2h 45 min
Tarte Tatin de pera
1j 30 menit
Bombons de morango
35 Min
Lemon curd
20 min
Discos de chocolate com frutos secos
30 min