Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Budyń do kremu
- 900 g mleka, w temp. pokojowej
- 6 żółtek
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 100 g mąki pszennej
- 80 g skrobi ziemniaczanej
Blaty z ciasta francuskiego
- 550 - 600 g ciasta francuskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka), przekrojonego na 2 równe części lub 2 płaty gotowego ciasta francuskiego (po ok. 275 g każdy)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
Krem
- 300 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 g spirytusu rektyfikowanego 96% (volitelně)
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2810 kJ / 671 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 46 g
- Nasycený tuk
- 29 g
- Vláknina
- 0.8 g
- Sodík
- 94 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciasto Marlenka
27 Std. 40 Min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4h 40 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4h
Rurki z kremem
3 Std.
Królewiec
9 Std. 45 Min
Ciasto łabędzi puch
5h 30 min
Ciasto Metrowiec
7h
Wuzetka (W-Z)
9h 20min
Ciasto Pani Walewska
9 Std. 30 Min
Rolada tiramisu
4h
Malinowa chmurka
12 Std. 5 Min
Karpatka
5h