
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Budyń do kremu
- 900 g mleka w temp. pokojowej
- 6 żółtek
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 100 g mąki pszennej
- 80 g skrobi ziemniaczanej
Blaty z ciasta francuskiego
- 550 - 600 g ciasta francuskiego wykonanego w TM (patrz wskazówka), przekrojonego na 2 równe części lub 2 płaty gotowego ciasta francuskiego (po ok. 275 g każdy)
- mąka pszenna do oprószenia blatu
Krem
- 300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 g spirytusu rektyfikowanego 96% (volitelně)
- cukier puder do oprószenia ciasta
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 671 kcal / 2810 kJ
- Protein
- 8 g
- Tuk
- 46 g
- Sacharidy
- 53 g
- Vláknina
- 0.8 g
- Nasycený tuk
- 29 g
- Sodík
- 94 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Malinowe wyspy
9hod.
Wiśniowa chmurka
8hod. 30min
Ciasto pijana śliwka
6hod.
Ciasto Marlenka
27hod. 40min
Rolada kawowo-orzechowa
2hod. 30min
Ciasto łabędzi puch
5hod. 30min
Rolada tiramisu
4hod.
Rurki z kremem
3hod.
Ciasto Pani Walewska
9hod. 30min
Ciasto Metrowiec
7hod.
Ciasto francuskie
1hod. 45min
Karpatka
5hod.