Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
P/ hidratar
- 50 g sultanas
- 50 g vinho do Porto
Massa
- 150 g manteiga bem fria, cortada em pedaços pequenos
- 15 g leite
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 350 g farinha tipo 55
- 4 ovos
-
15
g rum
nebo 15 g aguardente - 40 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 1000 g água
- 50 g vinagre
Ovos-moles
- 1070 g água
- 190 g açúcar
- 8 gemas de ovo
- 50 g vinagre
Montagem
- Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
- 30 g noz cortada grosseiramente
- 30 g amêndoa torrada cortada grosseiramente
- 250 g doce de chila
- 1 gema de ovo batida
-
30
g pinhões
nebo 30 g amêndoa em palitos
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1919.8 kJ / 458.8 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 62.1 g
- Tuk
- 19.3 g
- Nasycený tuk
- 8.3 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 249.7 mg
Alternativní recepty
Bolo-rei
3h 15min
Bolo-rei
3h 15min
Tarte de amêndoa
1h 40min
Croquembouche com creme de laranja e chocolate negro
10 godz.
Entrançado de avelã, chocolate, maçã e passas
2 godz. 25 min
Bolo-rei conventual
3h
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 min
Bolo-rainha
1 Std. 20 Min
Pão de água
4 Std.
Colchão de noiva
1h 10min
Pavlova de framboesa
5h 30min
Molotof ao vapor
30 min