Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Requesón
- 1500 g de leche entera de vaca
- 50 g de jugo de limón
- 25 - 35 hojas hojas de maíz para tamal
- 2000 g agua caliente, para remojar las hojas
- ½ cdita de sal fina
-
5
hojas de epazote, frescas
nebo 5 hojas de cilantro fresco
Salsa roja
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla, en trozos
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 100 g de tomate verde, en cuartos
- 10 g de cilantro fresco
- 10 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
Masa básica para tamales
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, (p. ej. Maseca®) (ver tip)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina, o al gusto
- 400 - 520 g de agua
Armado de tamales
- 175 g de aceite
- 200 g de acelgas, frescas, en trozos o picadas
- 1500 g de agua
- 100 g de crema ácida
- 100 g de queso fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 1329.4 kJ / 317.7 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 25.7 g
- Tuk
- 22.6 g
- Nasycený tuk
- 6.3 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 748.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tamales rancheros
2 Std.
Tinga de setas
25min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Pan de elote
2 Std.
Pay de guayaba con almendras
4 Std. 30 Min
Tinga de col
35min
Tortillas de nopal (Black Diamond)
40min
Salsa martajada
50 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Chamoy
20min
Atole de guayaba
40min
Pollo con mole TM6
1h