Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Requesón
- 1500 g de leche entera de vaca
- 50 g de jugo de limón
- 25 - 35 hojas hojas de maíz para tamal
- 2000 g agua caliente, para remojar las hojas
- ½ cdita de sal fina
-
5
hojas de epazote, frescas
nebo 5 hojas de cilantro fresco
Salsa roja
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla, en trozos
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 100 g de tomate verde, en cuartos
- 10 g de cilantro fresco
- 10 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
Masa básica para tamales
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, (p. ej. Maseca®) (ver tip)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina, o al gusto
- 400 - 520 g de agua
Armado de tamales
- 175 g de aceite
- 200 g de acelgas, frescas, en trozos o picadas
- 1500 g de agua
- 100 g de crema ácida
- 100 g de queso fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 1329.4 kJ / 317.7 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 25.7 g
- Tuk
- 22.6 g
- Nasycený tuk
- 6.3 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 748.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sopecitos de nopal y pollo
1h 10min
Tinga de col
35min
Tamal de cazuela con rajas
1 godz.
Ponche
40min
Tamales rancheros
2 godz.
Tinga de setas
25min
Pozole de setas
1 godz.
Tamales rancheros veganos
1 godz.
Chamoy
20min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 godz. 30 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.
Gelatina de mazapán
2 godz.