
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Requesón
- 1500 g de leche entera de vaca
- 50 g de jugo de limón
- 25 - 35 hojas hojas de maíz para tamal
- 2000 g agua caliente para remojar las hojas
- ½ cdita de sal fina
-
5
hojas de epazote, frescas
nebo 5 hojas de cilantro fresco
Salsa roja
- 1 diente de ajo pelado
- 60 g de cebolla en trozos
- 200 g de jitomate en cuartos
- 100 g de tomate verde en cuartos
- 10 g de cilantro fresco
- 10 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
Masa básica para tamales
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado (p. ej. Maseca®) (ver tip)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina o al gusto
- 400 - 520 g de agua
Armado de tamales
- 175 g de aceite
- 200 g de acelgas, frescas en trozos o picadas
- 1500 g de agua
- 100 g de crema ácida
- 100 g de queso fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 317.7 kcal / 1329.4 kJ
- Protein
- 4.6 g
- Tuk
- 22.6 g
- Sacharidy
- 25.7 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Nasycený tuk
- 6.3 g
- Sodík
- 748.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tinga de col
35min
Chorizo norteño
30min
Uchepos de elote (Black Diamond)
45min
Masa básica para tamales
1h 30min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Relleno de calabaza para pan de muerto
40min
Chiles jalapeños en escabeche
40min
Salsa martajada
50min
Tamales Verdes
2h 30min
Atole de guayaba
40min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Tamales de pollo y salsa verde
2h