Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 80 g leite
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 50 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 2 ovos
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Creme de chocolate
- 25 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g avelã
- 100 g chocolate p/ culinária
- 50 g natas
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1551 kJ / 371 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pãezinhos de leite
4h
Bolachas com recheio de chocolate e menta
1 Std. 45 Min
Fantasmas no empadão
1 Std. 20 Min
Napolitanas de chocolate
4h 40 min
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
45 Min
Bolos folhados
13h
Papo-secos com massa-mãe
48h
Pão de água com massa-mãe
21h
Bolachas de laranja e chocolate
30 min
Pão de água
4h
Croissants
2 Std.
Pão com chouriço
1 Std. 30 Min