Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 80 g leite
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 50 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 2 ovos
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Creme de chocolate
- 25 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g avelã
- 100 g chocolate p/ culinária
- 50 g natas
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1551 kJ / 371 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bolas de Berlim recheadas com leite condensado
4h 5min
Pãezinhos de leite
4 Std.
Vianinhas
14h
Papo-secos com massa-mãe
48 Std.
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3 Std. 30 Min
Bolachas de laranja e chocolate
30min
Húngaros
50min
Massa lêveda - Pão caseiro
1h 5min
Pão de hambúrguer
1 Std. 50 Min
Pão de água
4 Std.
Croissants
2h
Pão com chouriço
1h 30min