Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g mąki pszennej
- 30 - 50 g cukru
- 15 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 jajko
- 250 g mleka
- 1 szczypta soli
- 2 jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- olej, dodatkowa porcja do smażenia
- owoce jagodowe, świeże, do podania
- cukier puder, do oprószenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Sacharidy
- 65.5 g
- Tuk
- 4.2 g
- Nasycený tuk
- 1.8 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Sodík
- 89.5 mg
Alternativní recepty
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50min
Racuchy na maślance
30min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50min
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
1 Std.
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 Std.
Naleśniki Czarny Las
1 Std. 15 Min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 Std.
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 Std. 40 Min
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 Std.
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 Std.
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min