Kompatibilní verze
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 100 g mąki żytniej, typu 720
- 120 g oleju rzepakowego
- 10 g miodu, płynnego
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 450 g wody
- 4 łyżki słonecznika łuskanego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- Nutriční hodnoty
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 920.7 kJ / 220 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 7.5 g
- Nasycený tuk
- 0.6 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 422.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chleb z ziołami
1 Std. 10 Min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50 min
Chlebek do odrywania z serem
1h 50 min
Rogaliki à la pizza
1h 5min
Pizza „słońce”
1 Std. 45 Min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1h 50 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 Std. 20 Min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 Std. 20 Min