Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 280 g wody, letniej
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
nebo 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g) -
500
g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
nebo 500 g mąki pszennej, typu 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia -
60
g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
nebo 60 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia -
1
łyżka słodu jęczmiennego
nebo 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2
łyżki semoliny z pszenicy durum (ok. 30 g)
(volitelně)
nebo 2 łyżki kaszy manny (ok. 30 g) (volitelně) -
1 - 2
łyżki ziaren sezamu (volitelně)
nebo 1 - 2 łyżki maku (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 357.4 kJ / 85.4 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 14.1 g
- Tuk
- 2.6 g
- Nasycený tuk
- 0.3 g
- Vláknina
- 0.5 g
- Sodík
- 78.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1h 25min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Ciabatta
4 Std. 40 Min
Precle
1 godz.
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Szybkie paluchy drożdżowe
35min
Paluszki z serem i ziołami
40min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30min