Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
250
gramů zralých rajčat, na čtvrtky
nebo 250 gramů rajčat v plechovce - 45 gramů červené papriky, na kousky
- 35 gramů červené cibule, napůl
- ½ stroužku česneku
- 15 gramů červeného vinného octa
- 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky sladké červené papriky
- ¼ čajové lžičky soli
- 15 gramů medu
- Nutriční hodnoty
- na 2 porce
- Kalorie
- 534.8 kJ / 127.8 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Sacharidy
- 29.5 g
- Tuk
- 0.8 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 599.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rebarborové čatní
1h 30 min
Rajčatový kečup
40min
Cuketová čalamáda na topinky
25 min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1sa 10 dk
Chlupatá kokosová monstra
9hod. 30min
Okurkové pickles pro TM6
Žádné hodnocení
Svěží jahodová zmrzlina
5min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55 dk
Omáčka arrabbiata
40min
Zeleninová omáčka (ortolana)
1h 5 min
Rajčatová omáčka s masem (ragú)
1h 30 min
Buchty s povidly
2hod. 20min