Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
250
gramů zralých rajčat, na čtvrtky
nebo 250 gramů rajčat v plechovce - 45 gramů červené papriky, na kousky
- 35 gramů červené cibule, napůl
- ½ stroužku česneku
- 15 gramů červeného vinného octa
- 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky sladké červené papriky
- ¼ čajové lžičky soli
- 15 gramů medu
- Nutriční hodnoty
- na 2 porce
- Kalorie
- 534.8 kJ / 127.8 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Sacharidy
- 29.5 g
- Tuk
- 0.8 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 599.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rajčatový kečup
40 min
Cuketová čalamáda na topinky
25 min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1h 10 min
Cava trifle s ostružinami a hroznovým vínem
4h 30 min
Pomerančovo-zázvorový kečup
30 min
Žlutý kečup
45 min
Třešňovo-jablečný džem
1 Std.
Rajčatový džem
50 min
Zeleninová omáčka (ortolana)
1 Std. 5 Min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55 min
Omáčka arrabbiata
40 min
Italská ciabatta
4h 30 min