Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Belgické vafle
- 70 gramů mléka
- 10 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
-
1
čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby
nebo 2 čajové lžičky vanilkového cukru - 185 gramů hladké mouky
- 1 špetku soli
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 100 gramů másla, změklého, na menší kousky
- 100 gramů krystalového cukru
- olej, na pečení
Šlehačka a jahody
- 300 - 350 gramů smetany, min. 33 % tuku, vychlazené
- 10 - 15 gramů moučkového cukru
-
1
čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby
nebo 2 čajové lžičky vanilkového cukru - 250 gramů jahod, na čtvrtky
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Sacharidy
- 24.3 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 0.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Extra čokoládový mug cake
20 Min
Pomerančový dort s tropickým ovocem
2h 40min
Vafle à la frittata
1 Std. 20 Min
Jogurtový mug cake
20 Min
Cupcaky s kokosovým mlékem a malinami
2 Std. 15 Min
Crêpes Suzette (palačinky podle Suzette)
35 Min
Banánové vafle s kakaovo-ořechovým krémem
1 Std. 20 Min
Čokoládové vafle s karamelovou polevou a banány
1 Std.
Čokoládové palačinky
30 Min
Vafle
40 Min
Palačinky (Crêpes)
1h 15min
Tradiční vafle s hruškovým pyré
2h 30min