Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Belgické vafle
- 70 gramů mléka
- 10 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 1 čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby
- 185 gramů hladké mouky
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 100 gramů másla, změklého, na menší kousky
- 100 gramů krystalového cukru
- olej, na pečení
Šlehačka a jahody
- 300 - 350 gramů smetany, min. 33 % tuku, vychlazené
- 10 - 15 gramů moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby
- 250 gramů jahod, na čtvrtky
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Sacharidy
- 24.3 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 0.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pletenec se skořicí a datlemi
50 min
Banánové vafle s kakaovo-ořechovým krémem
1 godz. 20 min
Briošky – prasátka
2 Std.
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15 Min
Vafle à la frittata
1 godz. 20 min
Crêpes soufflé
1 godz.
Pizza s rajčaty, červenou paprikou, špenátem a vejci
1 Std. 45 Min
Těsto na pizzu
1 godz.
Čerstvé těsto na těstoviny
40 Min
Palačinky (Crêpes)
1h 15min
Tradiční vafle s hruškovým pyré
2h 30min
Vafle
40 Min