Zařízení & příslušenství
Belgické vafle se šlehačkou a jahodami
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 50min.
12 kusů
Suroviny
Belgické vafle
-
70 gramů mléka
-
10 gramů čerstvého droždí rozdrobeného
-
2 čajové lžičky vanilkového cukru1 čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby
-
185 gramů hladké mouky
-
1 špetku soli
-
1 vejce
-
1 žloutek
-
100 gramů másla změklého, na menší kousky
-
100 gramů krystalového cukru
-
olej na pečení
Šlehačka a jahody
-
300 - 350 gramů smetany, min. 33 % tuku vychlazené
-
10 - 15 gramů moučkového cukru
-
2 čajové lžičky vanilkového cukru1 čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby
-
250 gramů jahod na čtvrtky
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
3.3 g
Kalorie
1084 kJ /
259 kcal
Tuk
17 g
Vláknina
0.8 g
Sacharidy
24.3 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Vafle
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Crêpes Suzette (palačinky podle Suzette)
35min.
Čokoládové vafle s karamelovou polevou a banány
1hod.
Čokoládový dort
40min.
Palačinky (Crêpes)
1hod. 15min.
Celozrnné mrkvové vafle se skořicovým krémem
1hod. 5min.
Vafle à la frittata
1hod. 20min.
Banánové vafle s kakaovo-ořechovým krémem
1hod. 20min.
Pomerančové vafle
40min.
Tradiční vafle s hruškovým pyré
2hod. 30min.
Máslové sušenky
50min.
Borůvkové cupcaky s krémem z bílé čokolády
1hod. 45min.
Vafle
40min.