Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 teentjes knoflook
- 100 g rode uien, in vieren gesneden
- 10 g olijfolie
- 500 g lamsgehakt, laag v.g. (5-10%), in stukken
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl granaatappelsiroop
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 ½ tl gemalen koriander
- 1 - 1 ½ tl gedroogde chilivlokken, naar eigen smaak
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 30 g pijnboompitten, geroosterd
- 6 takjes verse peterselie, enkel de bladeren, grof gehakt
- 6 vellen filodeeg
- 3 el boter, gesmolten
- 2 el sesamzaad
- 300 g volle yoghurt
- 1 el verse korianderbladeren, grof gehakt
- Nutriční hodnoty
- na 1 stuk
- Kalorie
- 616 kJ / 147 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Sodík
- 189 mg
Alternativní recepty
Vers pastadeeg
1 Std.
Margarita
10min
Hummus van rode biet
10min
Muffins met intense chocolade (zonder toegevoegde suiker)
Žádné hodnocení
Sandwich South Carolina BBQ Pulled Pork
Žádné hodnocení
Soba noodle mee goreng
Žádné hodnocení
Charoset
15 Min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1h 10min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Geroosterde porchetta met peren en uien
12 godz.
Kip met 'mole verde' saus
Žádné hodnocení
Beef laab
1h 5min