Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto zaparzane
- 125 g mleka
- 25 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
Ciasto właściwe
- 170 g mleka
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
nebo 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 425 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 70 g cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 żółtko, roztrzepane
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 858.2 kJ / 205.1 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Sacharidy
- 34.8 g
- Tuk
- 4.6 g
- Nasycený tuk
- 2.4 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 111.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kajzerki
15h 45 min
Chleb tygrysi
4h
Słodkie weneckie bułki maślane
2h
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20 min
Plecione bułki z makiem
14h 30min
Meksykańskie zaplatane bułki
2h
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Słodkie maślane rogale
2 Std. 10 Min
Ciabatty na zakwasie
17h
Podłużne bułki pszenne
3u. 30min
Bułeczki śniadaniowe
1h 45 min
Szybkie kajzerki
1u. 50min