Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 240 g Milch
- 25 g frische Hefe, grob zerbröselt,
- 60 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 570 g Mehl
- 1 Prise Salz
Pudding-Füllung
- 130 g Milch
- 70 g Apfelsaft
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Zucker
- 20 g Speisestärke
- 15 g Mehl
- 2 Eigelb
- 35 g Butter, in Stücken
Streusel und Apfel-Topping
- 50 g Mandeln, ungeröstet
- 120 g Weizenmehl
- 85 g Butter, in Stücken
- 65 g Zucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 250 g Äpfel, in Stücken
- 1 EL Rum
Fertigstellung
- 1 Eigelb, verquirlt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Sodík
- 32 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9óra
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2h
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3h
Kräuter-Brot-Schleifen
2 Std. 30 Min
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 Std. 20 Min
Apfel-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Osterlamm mit Mohnfüllung
2h
Apfel-Schnecken
4h
Ofen-Berliner
6 godz.