Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Krem
- 250 g mleka
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 żółtek
- 90 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 1 laska cynamonu, połamana na 4 cm kawałki
- skórka z ½ cytryny
Ciasto
- mąka pszenna, dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 375 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 886.2 kJ / 211 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 34.4 g
- Tuk
- 6.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik crème brûlée
10 Std. 15 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2h 30 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2j
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 Std. 30 Min
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2h 30 min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 Std.
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2j
Kluski francuskie z Varomy
20min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min